Artikelindeks

 

 

Kære Jens!
Mange tak for en vældig hyggelig snak.
Her følger så i Word dokument mit "Gård nr.19 i Lovrup" med videre, Familien Wilsens familieoptegnelser og i PDF en efterslægtstavle over familien Schmidt, som jeg faldt over på PC-en, og som i hvert fald for noget af den går igen på din hjemmeside vedrørende Cornelius Schmidt.
Vedrørende gård nr.19, så bruger du blot det, du finder interessant, min oldemor og hendes søskende er jo på de første sider, din oldefar og hans halvsøskende er på de næste.
Hvorfor halvsøsteren dels optræder med forkert fødeår på gravstenen 1851/1852 dels som født i 1861 i Schmidt tavlen, kan jeg jo ikke forklare ved andet end fejlhuskning og fejllæsning, som jo er meget menneskeligt. Jeg kan finde flere gravsten her på vores kirkegård fra lidt ældre tid, hvor der er husket et år forkert hvad fødsel angår, dødsåret står jo som regel mere klart, når stenen skal bestilles.
Wilsen familien er oversat af en tysker til dansk ifølge Valdemar Eden, som ikke selv har set originalen, og der er lidt misforståelser og enkelte fejloversættelser, som jeg har tilladt mig at tilrette i de par sider, jeg har vedhæftet Gård nr.19, vedrørende børnene og deres familier. Der nævnes bl.a. en moster fru Muhlmann. Det er min oldemors- og din- ugifte søster, som jeg er ret sikker på var gift Mussmann / Musmann ifølge, hvad min far og hans søstre fortalte, at deres mor altid i Haderslev omtalte "stakkels onkel Mussmann", som var enkemand på det tidspunkt, men som jeg ellers ikke ved noget om. Mosteren var "ung pige" i Gram i 1860-ne og levende, da moderen døde i 1868, hvor præsten blot omtaler antal levende børn, men ikke hvor de boede.
Vi tales ved.
 
 
 

 
wilson fam
 

 
Johannes J. Lund <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
Lør 12-12-2020 13:11
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
 
Gård nr.19 i Lovrup, Døstrup sogn, efterslægt, forslægt.pdf
4 MB
Kære Jens!
Vedhæftet hvad jeg fik ud af at komme i kontakt med dig og Valdemar Eden. Du nævnte noget om billeder af din del af slægten, men jeg er lidt i tvivl om, hvad det indebar.
Hos min søster i Haderslev fandt jeg endnu et album fra farmors kusine på Gram, som levede dér hele sit liv som "gammel ung pige". Vores oldemor sidder på en af siderne sammen med to andre "damer", hvoraf den ene er fotograferet i Tønder før 1883, den anden lidt senere i København. Jeg antager, men kan jo ikke bevise det, at den første er hende, der blev gifr Wilsen, den sidste hende, der blev gift Mussmann, for hun opholdt sig som ugift meget på Gram, og da hun var ret velhavende, kan hun jo sagtens have taget med til København sammen med farmors kusine, som kun var lidt yngre, og som en del år rejste en tur til København, hvorfra der findes flere fotos i flere af vore gamle album. Men bevises kan dt jo ikke.
Men takket være at Danmarks kirkebøger 1812-1918 nu er søgbare, fandt jeg "onkel Mussmann" og hans kone, og det gav løsningen på min fars udsagn om "stakkels onkel Mussmann", som min farmor altid skal have benævnt ham, når han besøgte familien i Haderslev, da min far var dreng. Han var stor gårdejer og giftede sig med husbestyrerinden, min farmors moster, som var ret velhavende, men langt ældre end han, men havde en god medgift, som altså ikke hjalp, or da hun døde, måtte han opgive gården og endte som arbejdsmand i Horsens endda som enkemand efter et nyt ægteskab. Iøvrigt var min farmors søster, Andrea, hos dem på gården en tid, før hun i 1877 rejste til USA.
Jeg håber, at du, som vi, har holdt dig fri for Coronavirus, og sender dig og dine mange ønsker om en glædelig jul og et godt nytår med mange hilsener fra