Artikelindeks

 

 

Helt ærligt - så er det ikke bare noget, som jeg har støvet op, men hvem der har "gjort" arbejdet ved jeg ikke. Det forholder sig således, at min far - Rikard Hansen for nu mange år siden - fik en mappe af Boy Schmidt med disse slægtsoplysninger, da vores familie også indgår med min oldefar "Nørregaard". 

Flere sider er dog i mellemtiden guldnet mere eller mindre til det ulæselige. Derfor har jeg foretaget afskrift med få tilføjelser. Selv om det er noget bøvlet, så giver det dog, at alle navne vil kunne søges på nettet efter nogle måneder. Så, hvis der bliver søgt på et navn, som fremgår af "tavlen" - ja så fremkommer der et positivt opslag, som refererer til siden. 

Har du familiefoto af personer eller bygning, så benyt lejligheden til af sende lidt af din historie til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller vedh. sms til 23410294 (foto kan nemt affotograferes med mobil) - til stor glæde for os allesammen.

 


EFTERSLÆGTSTAVLE

over Chresten Andersen (snedker) og hustru Anne f. Olufsdatter i Overby.

Chr. Andersen, f. 1744 i Overby, d. 1805, var søn af snedker Anders Christensen fra Janderup. Gift 1. gang 1743 med Mette Petersdatter fra Janderup, † 1767 i Overby, og 2. gang 23-10-1878 med Anne Oluftsdatter fra Vinum, datter af Oluf Mathiesen fra V. Gasse, d. 29-3-1711, † 2-27-1797. Oluf Mathiesen overtog det halve af Hybjerggård i Vinum med 3 td., 7 sk. og 2 fdk. Gården havde været ødegård siden peståret 1659 under Domkapitlet i Ribe, fra 1672 under Schackenborg.

Chr. Andersen overtog en fæstegård i Overby, som lå under Trøjborg med 4 td, 3 sk. og 2 fdk.hartk. Købte gården fri 17-1-1790 for 600 rdr.

Børn: (1) Mette Cathrine f. 1779, (2) Maren f. 1785, (3) Anders f. 21-6-1791, og (4) Ole Mathiesen f. 19-11-1794.

Disse "børn" ender gennem giftemål og efterkommere qua mange og i nogen tilfælde særdeles mange børn med at sprede sig med ret stor tilknytning til Drengsted og ikke midst til omegnen - Lovrup, Overby, Døstrup, Vollum m.v.. En ret interessant og flot slægtsforskning.

Tavlen er delt op kronologisk på ovennævnte børn for overkuelighed. Så det er bare at klikke ind på de enkelte personer afhængig af interessen.

Og så også svært, fordi data i samlingen er ofte forskellige - tastefejl eller hvad ved jeg - og så er det jo bare på nakken af kirkebogen, som også kan være mere mere eller mindre ulæselig. Jo, der er nok at brok sig over, men alligevel er det ret spændende. Psykologhjælp har jeg heller ikke råd til; så jeg ligger vel bare som redt, og hvem gør ikke det. Og måske er det typer som os, der redder verdenen med den ærlighed vi har.