Hans Christian Nørregaards familiehistorie

Hans Christian Nørregaard er min fætter fra Aabenraa, som søn af min mors storebror Andreas Nielsen Nørregaard. Han bor i København og for mindre et år siden tog jeg kontakt til ham. Jeg havde sidst været sammen med ham i 1967, hvor jeg var politielev ved Frederiksberg politi, og han producer ved Danmarks Radio, som da havde til huse på Rosenørns Alle. Det var en dag, hvor jeg var på fodpatrulje, og tilfældigt kom han ud fra radiohuset. Vi hilste på hinanden og et øjeblik efter tog han min kasket, satte den på hovedet og legede betjent.

Som det fremgår af hans fortælling, har vi haft mere end forskellig opvækst, men jeg har nu altid mindes ham med glæde. Vi opfattede ham - som han heller ikke lægger skjul på i sin fortælling - som lidt speciel, men på en rar måde. Han kunne sådan set det hele. Bl.a. var han rigtig god til at tegne. Vi skulle bare slå et par tilfældige streger, som så blev udgangspunkt til de flotteste tegninger. Han var (og er) en fantastisk levende person, som på alle måder imponerede os. Det var, som han skriver, nu heller ikke så svært.

Meningen med kontakten til ham igen var egentligt i den tro, at hans far havde gemt meget familiehistorie - billeder bl.a., som jeg kunne bruge til hjemmesiden. Men - nej, jeg nøjes med at henvise til hans fortælling. Lidt var der dog at komme efter.

Vi har siden være sammen et par gange og herunder bragte jeg på bane, at det kunne være rigtig fint, hvis han ville skrive - bare lidt - om sine indtryk af bl.a. Drengsted. Han vidste nu ikke, om det var så interessant, men man må nok sige, at han har ændret mening. Stort tak for det, og det blev så til denne interessante og levende fortælling, som spænder meget vidt, må man godt nok sige. Meget interessant læsning. Men for at han ikke skal have hele æren for det endelige resultat, vil jeg i al beskedenhed indrømme, at det altså er mig, som har sat billederne ind i teksten. "Knægten" har trods alt visse begrænsninger

Tip: Det kan måske være nemmere at læse dokumentet ved at klikke på pilen i højre side. Det giver mulighed for enten at gemme på pc'en eller åbne og læse direkte på fuld skærm.