Der findes folketællinger bl.a. for Drengsted før 1864 og efter 1920, men ikke i perioden imellem, hvor Sønderjylland var under preussisk styre. Jeg forsøger derfor i det omfang, det er muligt, at rekonstruere byens indbyggere gennem kirkebøger. Et ganske omfattende arbejde som ikke kan blive helt korrekt, da der pussigt nok ind imellem mangler op til flere sider i kirkebøger. Det giver i øvrigt kun begrænsede oplysninger om "tyende", men ind imellem blev de da også gift og fik børn.

Der har jo fundet dåb, vielse og begravelse sted samt også stået fadder. Hver gang jeg er stødt på "i Drengsted", har jeg klippet hændelse ind i tekst-ark under det aktuelle årstal. Vielse og begravelse har jeg været igennem, mens det hænger lidt med dåb, men det kommer. Siden er herefter konverteret til en PDF-fil for at minimere siden.

Siden giver, synes jeg, også et ganske godt indsigt i, hvor farligt det var at blive født i denne periode. Børnedødeligheden var ganske stor og overraskende forholdsvis mange i alderen 12-18. Her kunne siden oplyse interesserende om, hvorvidt f.eks. oldeforældre havde haft søskende, som ikke overlevede.

Er du interesseret i med denne mulighed at søge efter efterslægt anbefales, at du starter fra slutningen - altså 1922 - med mindre du har noget historie om den person, som du søger efter.

Senere tilgår en søgemulighed, men indtil videre må du nøjes med, hvad siden viser.

Denne side kan i øvrigt indeholde ganske vigtige informationer om den enkelte familie. Det var ikke ualmindeligt i denne periode, at personer blev gift flere gange - navnlig på grund af dødsfald i ung eller forholdsvis ung alder.

For mit eget vedkommen blev gåden løst om, hvorfor min morfar overtog fødehjemmet, da han havde ældre halvbrødre. Forklaringen er ganske enkelt - de døde ret unge. Der var også halvsøstre, men de var jo ikke arveberettiget på daværende tidspunkt. Så det blev bl.a. min gevinst ved dette arbejde.