"Klik på den fremhævede blå farve - giver direkte adgang til emnet"

Johannes J. Lund <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
Lør 12-12-2020 13:11
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. åbnes" data-is-focusable="true"> Dig
 
(Link til) Gård nr.19 i Lovrup, Døstrup sogn, efterslægt, forslægt.pdf
4 MB
Kære Jens!
 
Vedhæftet hvad jeg fik ud af at komme i kontakt med dig og Valdemar Eden. Du nævnte noget om billeder af din del af slægten, men jeg er lidt i tvivl om, hvad det indebar.
Hos min søster i Haderslev fandt jeg endnu et album fra farmors kusine på Gram, som levede dér hele sit liv som "gammel ung pige". Vores oldemor sidder på en af siderne sammen med to andre "damer", hvoraf den ene er fotograferet i Tønder før 1883, den anden lidt senere i København. Jeg antager, men kan jo ikke bevise det, at den første er hende, der blev gifr Wilsen, den sidste hende, der blev gift Mussmann, for hun opholdt sig som ugift meget på Gram, og da hun var ret velhavende, kan hun jo sagtens have taget med til København sammen med farmors kusine, som kun var lidt yngre, og som en del år rejste en tur til København, hvorfra der findes flere fotos i flere af vore gamle album. Men bevises kan dt jo ikke.
Men takket være at Danmarks kirkebøger 1812-1918 nu er søgbare, fandt jeg "onkel Mussmann" og hans kone, og det gav løsningen på min fars udsagn om "stakkels onkel Mussmann", som min farmor altid skal have benævnt ham, når han besøgte familien i Haderslev, da min far var dreng. Han var stor gårdejer og giftede sig med husbestyrerinden, min farmors moster, som var ret velhavende, men langt ældre end han, men havde en god medgift, som altså ikke hjalp, or da hun døde, måtte han opgive gården og endte som arbejdsmand i Horsens endda som enkemand efter et nyt ægteskab. Iøvrigt var min farmors søster, Andrea, hos dem på gården en tid, før hun i 1877 rejste til USA.
 
Jeg håber, at du, som vi, har holdt dig fri for Coronavirus, og sender dig og dine mange ønsker om en glædelig jul og et godt nytår med mange hilsener fra
Johannes.

 

3-10-2020 Lidt mere om Harder - annoncer - og Krogen 3 - Gandery.


09-10-2020 Tidstavle for August Harder og familie sat ind på siden


25-09-20. Så er der indsat tyske folketællingskort af 1885 for Drengsted under "Byhistorie" og helt i bund.


23-09-2020 "Æresmedlem" - se "Egenshistorier - Andreas Jacobsen"

0-09-2020. Supplerende omkring Harder v. Andreas Jacobsen og et nyt familiebillede med Harder foran gården i Vinum sammen med form. døttre - litreret 8a)16-09-2020. Mere nyt på Drengstedvej 40 - 2 indeks under Anne Bech13-09-2020 Ny om Harder - flere fotos m.v. og lidt historie. Se nærmere "NYHEDER" og link nedenfor


22-8-2020. Se under ejendomme før 1965 D9 - mere om August Harder, som var ejer af mit barndomshjem 1925-1937.

16-09-2020. Mere nyt på Drengstedvej 40 - 2 indeks under Anne Bech........................
13-09-2020 Ny om Harder - flere fotos m.v. og lidt historie. Se nærmere "NYHEDER" og link nedenfor...................................... 22-8-2020. Se under ejendomme før 1965 D9 - mere om August Harder, som var ejer af mit barndomshjem 1925-1937.

12-09-2020 

Re: Sv: Drengstedvej 9, August Harder
Per Thyssen <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
Lør 12-09-2020 23:04
  •  Jens Cassøe <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
  •  Andreas Jacobsen <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
 
Hej Tedo
 
Det er simpelthen så fantastisk at der er så mange der interesserer sig for min families historie. 
Og tak for at opdatere siden vedr. August Harder. 
 
Jeg har lidt rettelser/tilføjelser. 
 
må du gerne tilføje at  "Den yngre Harder" er barnebarn til August Harder og som er Per Thyssen (undertegnede). Så kan folk da evt. finde videre til mig. 
 
Jeg vil også sætte pris på at der generelt står at billederne er udlånt af mig. Håber at det er ok. 
 
Billede 1: Cathrine, August, Christiane og Wilhelmine
Billede 2: Christiane (min mor) og Cathrine
Billede 3: Korrekt at det er Cathrine og Johan - men med Cathrine med C. Bemærk at til folketællingen i 1930 staves det med K. I følge Andreas' efterslægtsdokument er Johan og Cathrine gift den 24/2-1950 i Døstrup.
Billede 4: For mig ukendt kvinde (måske Johans mor, eller måske en af Augusts søstre. Måske ved Andreas om det er Johans mor?
Billede 6: Det er min mor - Christiane
Billede 7: August Harder
Billede 8: Vinumvej 66 også kaldet Blæsbjerg
 
 
Billed 3 (det venstre) med "Måske August Harder" har ingen bagside.
Billede 4 - postkortet til Arthur Madsen fra Wilhelmine (det højre) hører sammen med næste billede af Drengstedvej nr. 9, hvor Wilhelmine, Cathrine, Christiane og August står. Modtageren af postkortet - Arthur Madsen, er ham som jeg kendte som min bedstefar. 
Dvs. min mors plejefar. Arthurs kone Rigmor var i huset hos August, efter at Augusts kone Anne Marie døde. 
Så vidt jeg ved, arbejdede Arthur Madsen i nabolaget (omkring Drengsted), så samme tid. Efter sigende knytter min mor sig til Rigmor og bliver glad for Arthur. 
Da Arthur og Rigmor flytter til Stausø i Vestjylland, er min mor (så vidt vides) på sommerferie deroppe, og vil ikke hjem, og bliver dermed plejebarn hos dem. 
 
Jeg har sat Andreas på CC, så kan han forhåbentlig svare på spørgsmålet til ham. 
 
Mvh 
Per Thyssen
 
 
On Saturday, September 12, 2020, 08:52:22 PM GMT+2, Jens Cassøe <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.; wrote:
 
 
Hej Per.
 
Har lagt billeder mv. ind på hjemmesiden. Tjek lige, om det er godt nok.
Fik en længere snak med Andreas om Harder i aftes. Venter spændt på
udviklingen.
vh. tedo
 

Fra: Per Thyssen <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
Sendt: 25. august 2020 21:55
Til: Jens Cassøe <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
Emne: Re: Drengstedvej 9, August Harder
 
 
Hej Tedo
 
Det er noget af en boks jeg har fået åbnet. Sikke en masse afstikkere denne historie har, og de breder sig som ringe i vandet :)
Og jeg er startet på et dokument om August, men har endnu ikke helt lagt mig fast på skabelonen for hvordan det skal strukturers. Lige nu er det en masse løse oplysninger og dokumenter. 
 
I dag har jeg lige gjort en ny opdagelse. 
Jeg kan se i kirkebogen vedr. min mors dåb, at en Caroline Nørregaard har stået fadder, og da jeg så det, mindedes jeg hat din familie hed Nørregaard.  
Og så vidt jeg kan se så kunne det være din mormor, der har stået fadder til min mor. Jeg vedlægger siden fra kirkebogen. 
 
Og du er meget velkommen til at ringe/skrive igen, og bidrager gerne med at få fyldt mere på din side :)
 
Mvh
Per Thyssen
Tlf 22136613
 
 
On Tuesday, August 25, 2020, 09:14:26 PM GMT+2, Jens Cassøe <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.; wrote:
 
 
Hej Per
Det var godt nok overraskende hurtigt. Har skimmet igennem. Sætter på nettet så snart der er tid. Rigtigt interessant. Vi skal have sat kommentarer til billeder og historien om hans vandring hjem som soldat. Det får vi lige en snak om. Jeg ringer,  når tiden er til det. Og så lige en stor tak for din henvendelse. Det er skønt, at nogen er optaget af familie historisk fortid.
Med venlig hilsen
Tedo


From: Per Thyssen <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
Sent: Monday, August 24, 2020 10:42:07 PM
To: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
Cc: Andreas Jacobsen <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
Subject: Drengstedvej 9, August Harder
 
Hej Tedo
 
Tak for snakken. Fantastisk at snakke med dig om vores fælles historie. 
 
Du får lige 2 links i første omgang:
 
Et online album med dokumenter og billeder vedr. August Harder
//www.flickr.com/photos/146540199@N06/albums/72157708768536447

Dernæst får du lige til links til billeder af ejendommen på Drengstedvej 9. 
Det er så vidt jeg ved det de eneste billeder, der er derfra. 
De ligger også i albumet i første link. 
//www.flickr.com/photos/146540199@N06/47936457886/in/album-72157708768536447
Jeg tænker billederne er taget efter 1933, hvor min bedstemor Anne Marie dør, da hun ikke er med på billedet.
 
August og pigerne foran gården:
 
Dette er bagsiden af billedet/postkortet, hvor August står foran gården sammen med pigerne. 
På frimærket kan man se at det må være efter 1935 og det er førend at gården går tilbage til din slægt. 
Så det må været taget imellem 1935 og 1937. 
Jeg kan desværre ikke tyde stemplet på frimærket. 
 
 
Vedhæftet finder du de relevante sider fra vores slægtsbog. Bogen er delt op i 2, og så noget af indholdet går igen.
 
Nu hvor jeg har fået åben æsken med at forske i min mor, og især min bedstefars historie, så er det min plan at prøve at få struktureret min viden. 
Der kommer sikkert et dokument ud af det. Jeg ved dog ikke lige hvordan jeg skal strukturere den lige i øjeblikket. 
En gang når jeg får det lavet, så skal du nok få en kopi :)
 
Dokumenterne og billederne er du velkommen til at bruge på din hjemmeside. 
 
Jeg sætter lige Andreas på som CC.
 
Mvh
Per Thyssen
Åvænget 11, Ellinge
5540 Ullerslev
Telefon: 22136613
 
 

17-03-2020 Har igen lagt et foto under "Byhistorie - Drengsted Skole Elevfotos" med hensyn til en udFLUGT (blev det kaldt - men vi søgte skam ikke asyl) til København i 1961 med Døstrup skole.

16-03-2020 - sat en artikel under "egnshistorie" om den "Den spanske syge 1818" =  Corona virus situatioen i dag verden over. 

15-03-2020 Under "Egnhistorier" indsat artiklen "Genforening på 5 minutter" med Viborg Stift folkeblad som kilde.

13-03-2020 Se "Eksamensprotokol 1846-1873" under Byhistorie/Drengsted skole som sidste nyt - men under redigering.

12-03-2020 "Hot Nyt" bjælken deaktiveret. Så nu er det NYHDER på "bjælken" , da det generede meget med læsning af hjemmesiden på mobil.