23-12-2019

Johannes J. Lund <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;
Søn 22-12-2019 18:58 

Kære Jens!
 
Blot dette for at fortælle, at jeg i går fik fat i Leif Germann Jensen, og han har en mængde viden om Wilsen familien, men får først tid engang i det nye år. Sendte dog i dag et familiebillede fra 1905, vældig fint, så jeg glæder mig til nærmere bekendtskab.
Så håber jeg også, at kunne få fat i bogen om Tygesen fra St. Emmerske i det nye år, så det er helt rigtigt at vente med at sætte noget andet ind i din "Lovrup- krønnike".
 
Mange hilsener
Johannes.

 

Tor 19-12-2019 19:40

Kære Johannes.

Rigtig mange tak for din hilsen. Det er altid skønt, at se din mail popper op. Jeg kunne godt lægge din vedhæftede fil ind på hjemmesiden og dermed udskifte den oprindelige,

men du skriver lidt om manglende kontakt til Leif Germann Jensen, som måske kommer med supplerende oplysninger - og dermed endu en udskiftning. Så jeg venter lidt.

Dernæst tænker jeg lidt på, om det kunne være en ide, at der på din familiehistorie indsættes fx foto og gravsteder af min fam - for bare at gøre noget lidt mere fuldkommen. For den

måde du har sat det hele op, på er jeg dybt imponeret af - fantastisk.

Og så lige også det Johannes. Det kunne altså være mere end skønt at mødes med dig i det nye år og få en rigtig god snak om det, som vi har gang i - og i hvert fald til stor

fornøjelse for os selv. Man bliver jo bidt af det.

Du skal også lige vide, at jeg her forleden tillod mig at sende din mail videre til Andreas Jacobsen, som er vokset op i Lovrup, og nu pensioneret ingeniør med bopæl i Virum. Måske

har han supplerende til Gård nr. 19.

Andreas er nærmere nævnt under "Respons" og så navnet i denne forbindelse med "luftfoto - bl.a. over Drengsted" helt tilbage til 1947, hvor tyskerne åbenbart ikke længere 

styrede luftrummet.

Det kunne jo være, at han, som er rigtig meget og meget mere og vidtfavnende optaget afg det, som vi har gang i.

Hver gang han ringer, sætter han mig i gang med noget - bøvl kalder landmændene det - men også hver gang særdeles interessant. Han har så megen viden om alt - og jeg, som har kun 

været betjent, kan bare "slå ud med armene". Det er af meget stor betydning for mig, at personer som jer, er ind over min hjemmeside.

Glædelig jul og Godt Nytår

til dig og din familie.

Tedo

 

Man 16-12-2019 21:14

  • Andreas Jacobsen

 

Gård nr.19 i Lovrup, Døstrup sogn - Kopi.pdf

 

Johannes J. Lund <Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;

Fre 13-12-2019 22:42

 

Kære Jens!

Tak for hilsenen for nogen tid siden. Jeg har været inde på din hjemmeside og set. Her følger så det måske endelige resultat med billeder af min fortælling om gård nr. 19 i Lovrup, Døstrup sogn, så det kan jo være, at du skal sætte den ind i stedet, men det er helt op til dig.

Som du kan se af kildehenvisningerne, er der skrevet en slægtshistorie om Familien Tygesen fra St. Emmerske. Det har ikke været muligt for mig at få fingre i den, da Det kongelige Bibliotek begribeligvis!! er ved at lave sin digitale registrering om, og det har begribeligvis!! lavet knuder, så derfor kunne vort lokale bibliotek ikke bestille noget før engang i 2020. Jeg konstaterede, at det da var godt, at det "kun" var Danmarks hovedbibliotek og ikke Rigshospitalet, der var i uføre, men det er da træls, at hver gang en institution rører ved IT, så går det galt. Der er da sikkert nok lidt mere at hente i den slægtshistorie.

Ligeledes har jeg telefonnummeret på Leif Germann Jensen, der har arbejdet med en gren af Wilsen familien, men foreløbig har jeg ikke kunnet finde ham hjemme, så måske er der også lidt der at hente. Men ellers har jeg nået meget længere, end jeg havde forestillet mig.

Det vil jo være hyggeligt at se, hvordan vi ser ud engang i 2020, mon ikke nok det skulle lykkes.

Foreløbig vil jeg ønske dig og dine en rigtig glædelig jul og et godt nytår med mange tak for et hyggeligt IT-møde i dette efterår. 

Mange hilsener

Johannes.

 --------

I aftes (01-10-2019) lå denne mail i min mailbox. Skønt med reaktioner på hjemmesiden, som også kan give mening for andre. (se vedhæftede materiale)

Kære Jens Theodor Cassøe!

Ved en tilfældighed, da jeg søgte på et bestemt navn på Google, dumpede jeg ned i dine diverse fortællinger fra Drengsted, som gav anledning til nogle fornøjelige timers læsning, ikke mindst din - desværre afdøde - fætter, Hans Christian Nørregaards betragtninger om sin tilværelse i Drengsted og omegn.
Det er jo det mærkelige ved Google, at der gemmer sig meget, som ofte ved en tilfældighed dukker op, også selv om jeg synes, at jeg i tidens løb har prøvet at afsøge diverse. Men jeg kan godt se, at der til stadighed sker en vis "fodring".

For nu at komme til sagen, så er din oldemor, Bodil Marie Andersdatter, gift med Christen Andersen Hansen Schmidt i Drengsted, søster til min oldemor, Anne Kjestine Andersdatter, gift med Johan Henrik Lorentzen på Gram, og siden jeg holdt med at praktisere som dyrlæge her i Spjald ved Ringkøbing for snart 15 år siden, har jeg ind imellem prøvet at renskrive og yderligere samle sammen alt det, som jeg gennem mange år har samlet sammen om både min fars sønderjyske og min mors mønske slægt, foruden min kones, så vore tre børn og syv børnebørn  ikke skulle være helt forfædreløse, og det har grebet sådan om sig, at jeg først nu for nogle uger siden gik igang med ovennævnte oldemors slægt, som jeg godt nok havde tilbage i 1600 årene i Lovrup i Døstrup, men ikke havde gjort særlig meget ved sidegrenene. Det har jeg så nu, og faldt altså i den forbindelse over dig, og derfor sender jeg dig det, som jeg indtil nu har samlet sammen.

Her er også et billede af vores fælles tip-oldemor fra Lovrup, og så har jeg tilladt mig at sætte fotoet af din oldemor ind også. Jeg havde håbet, at der måske også fandtes flere billeder af de øvrige søskende, men tilsyneladende ikke. Har du et bedre billede af din oldemor, vil jeg jo meget gerne have det. Jeg kan forstå, at det var din fætter i København, der havde det, jeg mener, at han oplyste et sted, at han havde en datter, som måske har billedet.

Jeg har blandt mange gamle sølvskeer fra Gram også en ske med Chr.A.Smith og B.M.Smith, Drengsted 1849 som givere på, og min oldefars initialer på bagsiden, hvilket han var meget omhyggelig med. Den er givet til den ældste datters fødsel i 1849. Det er jo det hyggelige ved sønderjysk sølvtøj, at giverne satte deres navne på, det er trods alt mere varigt end et visitkort! En anden ske er givet af fætteren Kristen Andersen Hansen og hustru i Lovrup i 1848 til mine oldeforældres bryllup. Min fars ældste kusine, født i 1875 og 25 år ældre end min far fortalte, at hendes bedsteforældre mindst een gang årligt kørte i hestevogn fra farveriet i Gram til Lovrup, og hun havde flere gange været med, når hun var i Gram. Hun blev næsten 90 og har givet mig mange oplysninger om navne til billederne i de tre familiealbum, som ingen andre i familien ville have, med billeder tilbage til 1865!

Jeg vedhæfter også vores familie fra min farmor og farfar og frem, taget ud af Lorentzen efterslægten, som er over min oldefar og hans seks søstre og som pt. fylder 225 A4 sider!.

Jeg håber, at du kan bruge det medsendte, og jeg vil da meget gerne have lidt tilføjelser og endelig også rettelser. (Jeg er medlem af arkivet i Lovrup / Lis Schultz).

Med venlig hilsen
Johannes J. Lund (årgang 1941),