Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Søn 02-10-2022 16:17

Hej  Jens – med hjemmesiden ”Tedo Drengsted”

 Jeg har researchet lidt på min familie de sidste par år, efter at både min far og min mor er døde, og faldt her over din hjemmeside, og det er i den anledning, at jeg skriver til dig vedr. lidt flere informationer til hjemmesiden. Min familie på min fars side kommer fra det sønderjyske, og min farfar – som jeg desværre aldrig har kendt, da han var død, længe før jeg kom til verden, og det var min farmor også – blev født i Drengsted.

 Du har på din hjemmeside en afdeling med Ejendomshistorier og her dukker min farfar op under:

K10 – Krogen 10 – Matr. nr. 3. – Gunnar Bech.

Min farfar var det 6. barn af Hans Jensen Bech: Peder Johansen Bech.

 Min far fortalte mig, at min farfar ikke brød sig om, at navet Bech blev stavet med CH, da han og også hans mor, mente min far at vide, oplevede, at CH virkede tysk, så han ændrede det til CK, og det skete, før han blev gift med min farmor i 1898. Videre ændrede han også Peder med D til et T, hvorfor vidste far ikke. Så fra senest 1898 ved jeg, at han som ”det 6. barn fra Drengsted” nu hed Peter Johansen Beck. Det synes jeg, du bør tilføje i din oversigt over familien her under Ejendomshistorier, da familien jo historisk korrekt er blevet opdelt i to stavemåder af efternavnet: En del af familien hed/hedder Bec– min farfars linje hed/hedder Beck.

 Videre kan jeg hjælpe dig med nogle af billederne, som hører til under denne ejendomshistorie:

 Fig. 13: Du bør her rette min farfars navn, så han står korrekt som: Peter Johansen Beck.

 Fig. 14: Min farmor Marie K. Beck er ikke med på dette foto, så hendes navn skal ikke stå her – og min farfars navn bør igen rettes til Peter Johansen Beck.

 Fig. 16: Det er ikke min farmor, hvis Marie B. står for Marie Bennedsen? som min farmor hed til efternavn, før hun blev gift.

 Fig. 17: Der bør nok rettes i teksten, så der kommer til at stå: ”Næsten hele familien samlet”, da der mangler nogle fra min familiedel på billedet.

 Fig. 24: Her er faster Thyras og hendes mands familier samlet til et fælles bryllupsbillede ved min faster Thyras bryllup. Hendes far, Peter Johansen Beck, sidder på brudens ene side, og på den anden side hendes mand, Marius Christian Drews, som jeg desværre heller ikke har kendt, da han var død, før jeg blev født.

 Fig. 25 : Dette foto er også taget til min faster Thyras bryllup, (hendes bryllupsdato har jeg desværre aldrig fået spurgt min far om). Til billedet står der, at min farfar havde 5 døtre – nej, det havde han ikke, han fik sammen med min farmor 5 sønner og 4 døtre. En dødfødt dreng og en dreng og en pige, der døde som børn, så på billedet ses de 6 levende børn, der blev voksne – fra venstre stående bagved min faster Thyra Agnete Beck, der nu efter brylluppet hed Drews til efternavn, og min farfar Peter Johansen Beck: Min farbror Hans Adolf Brorson Beck, min farbror Aage Bennedsen Beck, min faster Anna Kjerstine Beck, min far Alfred Beck og min faster Gunder Kjerstine Eskildsen.  

 Videre interessant i denne sammenhæng er måske min farbror Hans, da far fortalte mig, at min farfar havde givet ham navnene Hans Adolf Brorson Beck, dels fordi min farfars fødehjem/gård tidligere havde tilhørt slægten Brorson, hvilket du jo også skriver på hjemmesiden  – og dels fordi min farfar personlig havde været meget interesseret i biskop Hans Adolf Brorson og hans forskellige skrifter; min farfar havde som ung drømt om at blive præst og senere også højskolelærer, men det var der ikke mulighed for, (det var nok en af grundene til, at han sørgede for, at alle hans 6 levende børn oplevede at komme på højskole). Så min farfar blev gårdmand; først med en gård i Lundsmark i ca. 10 år, efter han blev gift med min farmor, så en kort mellemlanding i Drengsted, før familien flyttede til deres nye hjem, et husmandssted i Gjesing i Skærbæk, som min farbror Aage og faster Anna blev boende på som voksne, husmandsstedet blev solgt i 1983. Landbrug var et arbejdsområde, som min farfar ikke var glad for, og far fortalte, at han nok i en vis grad kompenserede for dette ved, at han læste meget og selv skrev meget, og så lavede han også urtemedicin, som han solgte.    

 Videre har min farbror Hans nok været hjemhørende i Drengsted eller i hvert fald i Døstrup Sogn, (han døde desværre også, før jeg blev født – jeg er en efternøler blandt denne gren af familiens 15 fætre og kusiner; Hans fik 4 børn, Gunder fik 5 børn, Thyra fik 5 børn og Alfred/min far fik 1 barn), hvor han, formoder jeg, boede på en gård sammen med sin kone Anne Beck, de blev gift i 1929. Efter hans død i 1953 blev han begravet på Døstrup Kirkegård, og hans kone, min tante Anne, blev værtinde i forsamlingshuset. Og en af deres 4 sønner, min fætter Jens Beck, har så måske overtaget gården efter min farbror, jeg ved det desværre ikke, men jævnligt, når vi var på besøg hos familien i Skærbæk, da jeg var barn og teenager, så var vi også på besøg hos min fætter Jens og hans kone Karoline, da min far jo var hans farbror, og besøget foregik altid på en gård i Drengsted, og vi var også nogle gange til familiefest i Døstrup Forsamlingshus. Sidste gang vi besøgte Drengsted var i 1993, hvor jeg kørte far, Alfred Beck, og min mor til Drengsted, for at far her kunne møde sine to fætre Gunnar Bech og Sonnik Bech hos min fætter Jens Beck.

 Fig. 28: Tekst til billedet – Til venstre: Stående Peter Johansen Beck og foran ham siddende hans kone Marie Kjestine Beck – Til Højre: Stående Jens Petersen Bech og foran ham siddende hans 2. kone Borgine Marie Cathrine Bech.

 Vedr. min farfars bror: Der er et enkelt sted på denne ejendomsside, hvor hans mellemnavn Petersen står stavet med D. Det vil måske være godt lige at få tilrettet dette til også at være et T.

 Bemærk videre vedr. dette foto Fig. 28: Det er det eneste blandt alle billederne på denne ejendomsside, hvor min farmor, Marie Kjestine Beck, er med på billedet.

 Videre under Ejendomshistorier:

Vedr. D46, Drengstedvej 46 – Matr. nr. 107 – Jens Bech – under redigering.

 Her skal der så også rettes i efternavnet, så der ikke står Jens Bech, men Jens Beck, hvis det er min fætters gård i Drengsted, der refereres til.

Under emnet Byhistorier på din hjemmeside, har du også fotos fra Drengsted Forsamlingshus og på side 2 af dette med titlen: ”Forsamlingshuset – Drengsted beboere i Døstrup Forsamlingshus”, kan jeg supplere lidt til to af billederne:

 Fig. 15: Her ses fire voksne og et barn – og mand nr. 2, der sidder ved siden af en kvinde, det er min fætter Jens Beck, og ved siden af ham i rødligt tøj sidder hans kone Karoline Beck.

 Fig. 13: Og sørme om ikke min faster Anna Beck fra Skærbæk også dukker op på et af billederne, det er hende som på fotoet kigger hen mod manden med cigaret i munden ved siden af hende.

  Jeg ønsker dig god vind med dit fortsatte arbejde med hjemmesiden,

det har været en fornøjelse at søge rundt i den.

 Med en glad hilsen

 Maria Beck

Yngste barnebarn til Peter Johansen Beck