Video introduktion til Anetavler

Lidt om begreber: Begreberne kan godt være lidt forvirrende fordi terminologien ikke er veldefineret. Man bruger ord som anetavle, familietræ, stamtræ og forfader diagram i flæng. Nogle gange kaldes det træer andre gange tavler, men altsammen er forskellige ord for den samme ting: Anetavler. Man har også noget man kalder Efterkommertavler. Anetavler tager typisk udgangspunkt i en nulevende person, og viser i tabelform eller grafisk vedkommendes aner i direkte linie. Efterkommertavler tager typisk udgangspunkt i en ane og viser efterkommerne i tabel- eller diagramform. Det siger sig selv at Efterkommertavler er meget mere omfattende end Anetavler, ihvertfald hvis man tager udgangspunkt i en ane 100 år eller mere tilbage i tiden.

NB! HUSK AT SLÅ HØJTTALER TIL!

Sådan ser man videoen: Klik på pilen i midten for at starte videoen. Før derefter musen ned i bunden af videoen for at få kontrolpanelet frem.

Her kan du pause videoen, slukke den, spole frem og vise den i fuld skærm. Jeg vil anbefale at man ser den i fuld skærm, og det gør man ved at klikke på den lille pil nede i højrre hjørne på kontrollen. For at vende tilbage til normal skærmstørrelse klikker man blot på pilen igen eller trykker på ESC knappen på PC'ens tastatur.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.