Udskriv

 

"Misse" og Niels Davidsen

davidsen famfoto formindsket

"Misse" - Marie Kathrine Lorentzen, f. 23-4-1906 Nybøl, d. 1-6-2000 i Drengsted.

Niels Davidsen, f. 16-5-1898 i Borg i Brede sogn, d. 25-2-1970 i Drengsted, som søn af Else Marie f. Nielsen i Brede, og arbejder Claus Andersen Davidsen, faddere brøndborer, Anton Hansen i Brede, ungkarl Chresten Christensen i ?, og pige Marie Davidsen i Fleiburg. 

Efter kirkebogen for Brede sogn blev Niels Davidsen viet d. 12-5-1931 i Brede kirke til  Marie Kathrine Lorentzen, datter af stationsforstander Leonhard Anton Lorenzen og Anne Margrethe, f. Knudsen i Witzwort, kreds Eidersted, nu i Nybøl.

Billedet øverst viser forældre og børn. Bagest datteren Anna og herefter fra venstre Claus, "misse", Niels og yngste søn Leonhard.

Og det blev til følgende 3 børn:

Niels Davidsen som soldat1) Anna M Margrethe Davidsen, f. 19-3-1932 i Drengsted. Fadderen var Anna Margrthe og Leonhard, Nybøl, Christine Davidsen, Drengsted. Gift i Australien.

2) Claus Andersen Davidsen, f. 30-12-1933 i Drengsted, Faddere var Peter Poulsen, Skast, Pter Jensen, Brede, Nicoline Davidsen, Skærbæk. Bor i Bredebro.

3) Leonhardt Davidsen, f.d. 25-12-1938 i Drengsted (hjemmedøbt) Faddere var landmand Karl Hansen, Randerup, stationsmester i Børns. Leonhardt Lorenzen og hustru Margrethe og bestyrerinde Anne Davidsen, Nr. Aaby. Bor i aftægten til gården.

Niels Davidsen var også indkaldt af det preussiske styre som soldat under 1. Verdenskrig - også kaldt den værste krig nogensinde. Han var rigtig meget heldig at være én af dem, som overlevede uden fysiske skader. Posttraumatisk stress eller lignende psykisk tilstand kendte man jo på det tidspunkt, men ingen tvivl om, at langt de fleste vendte hjem kraftig psykisk påvirket af deres voldsomme oplevelser. Det var de jo nødt til at skjulte for at leve videre "som normale" i samfundet.

Jeg ved ikke om det var tilfældet for Niels Davidsen, men nok ikke usandsynligt - da, altså hans bror Peder Christian Davidsen faldt som 23-årig musketier i 23 regiment. Den sølle knægt var født d. 23-05-1895 i Brede og døde i krigen d. 18-5-1918 i Braine, Frankrig.

Billedet ovenfor er jo fra "den ti" med Niels Davidsen til højre. Bemærk lige bagest. Noget af en stor kanon, som  ville have fået myndighederne til at ryste lidt i bukserne i den her "nytårstid 2016".

Sønnen Leonhard har fortalt om familien m.v. gennem interviews.

Gå til menupunktet Byhistorie->Interviews med Drengstedboere.

 


Billeder

Jeg har ikke rigtig nogen forklaring om dette billede ud over, at det er taget foran ejendommen.

Drengstedvej 33


 Brevkort

Jeg har ikke kunnet placere eller læse kortet helt. Leonhard vidste heller ikke rigtigt noget.

Kortet er sendt fra Bredebro til Tim via Fredericia, og er dateret d. 28.6.19. Sendt til Fr. Anne Davidsen fra hendes søster Marie.
Anne Davidsen bor på en gård i Tim hos Hans Madsen.

Marie fortæller at alt er ved det gamle og at der ingen forandring er at skrive om. En hilsen også fra deres moder.

Niels Davidsen havde en søster Anna Marie Davidsen, f. d. 4. april 1892 i Brede sogn. Det må være hende brevet er stilet til.
Moderen der omtales må altså være Niels Davidsens moder Else Marie Davidsen, født Nielsen.

Iøvrigt havde Niels Davidsen en bror Chresten Andersen Davidsen, f. 20.12.1891, en bror Peter Christian Davidsen, f. 23.5.1895.

davisen postkort form lodret

davisen postkort form vandret

 


Kirkebøger og Folketællinger

 


Gravsten

Niels og Marie Davidsens gravsten


Oldemandsoplysninger

Desværre har jeg ikke denne oplysning. Findes den vil jeg selvfølgeligt meget gerne høre om det. Jeg tror nemlig, at Davidsens ejendom er meget historisk. Noget tyder på, at ret meget af Drengsteds landsbrugsjord blev fordelt fra denne ejendom. Historisk set har ejendommen måske været "Drengstedgård", som spøger med at have omfattet mere end halvdelen af landbrugsjorden i Drengsted. Ja "vi ska jo noe møj ti tebaae".

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd