Kilde: Viborg Stift Folkeblad den 13-3-2020

genforening  på 5 min   3

 

Stødte på denne artikel i Jyllandsposten og lige egnet til noget af egnshistorien.

 

timmerby sine

Denne dag - 12-3-2018 - var vi på vej mod Tønder for at besøge min bror Knud og hans kone Anne Marie. Kl. var ved at være tæt på 12-middag. På viadukten mellem Skærbæk og Døstrup over jernbanen holdt der et par biler stille i vores vognbane med retning mod Døstrup. Midt på vejen gik en falckredder og henvendte sig til bilisterne. Lidt efter var det vores tur. Han fortalte, at der var skete et fronttalt uheld mellem 2 biler lidt længere fremme og at oprydningen ville tage lidt tid. Det gav lidt gåsehud, for alle ved jo, hvor voldsomme kræfter der er på spil, når 2 biler med rimelig stor hastighed kører mod hinanden. Vi vendte bilen og kørte ad en alternativ rute over Mjolden til Tønder.

Dagen eftersøgte jeg på JyskeVestkysten og fandt en omtale af uheldet med stor materielskade, men uden særlig personskade.

Her i aftes - 4. april - havde min bror og mig vores sædvanlige ugentlige telefon-snak. Han fortalte, at bilisten på vej mod Skærbæk var Sv. Aage Schrøder, som havde været hos sin søn i Døstrup og på vej hjem til middag. Begge bilister var blevet "skåret" fri og Sv. Aage blev efterfølgende overført til sygehuset i Flensborg. Han skulle her de sidste par dage have være overført til sygehuset i Aabenraa, men det hindrede en lungebetændelse desværre for ham. Håber det bedste for ham og familien.

Pålidelig kilde har fortalt min bror, at bilisten kørende mod Døstrup skulle være faldet i søvn og derved fortsat lige ud i den svagt højredrejende kurve og på den måde kommet over og påkørt Sv. Aage fronttalt uden mulighed for at kunne nå at reagere. Denne bilist foreligger ingen oplysninger op. 

Billeder og tekst i JyskeVestkysten om uheldet.

uheld schroeder 120318

 

 

 

 

 

 

Skærbæk/Døstrup: Hele dagen har været præget af flere uheld i Syd- og Sønderjylland.

Klokken 11.24 fik politiet en melding om, at to biler var kørt frontalt sammen på Tøndervej ved Skærbæk.

Der var tale om to personbiler, der er kørt frontalt ind i hinanden. Der var en mandsperson i hver af bilerne, oplyser indsatsleder Thomas Sørensen.

Brand & Redning Sønderjylland har ifølge indsatsleder Thomas Sørensen assisteret med at få de to fastklemte ud af deres køretøjer.

Politiet meddeler klokken 14.09, at begge bilister er kommet lettere til skade.

Oprydningsarbejdet stod på i knap tre timer, hvorefter vejen blev genåbnet.

Det vides endnu ikke, hvad der var årsagen til sammenstødet.

 

 

 

Slesvigske Krig blev udkæmpet mellem på den ene side Preussen og Østrig og på den anden Danmark i tiden
fra 1. februar - 20. juli 1864. 
Krigen førte til, at Danmark måtte afstå hertugdømmerne Holsten, Lauenborg
og Slesvig (bla. den nordlige del / nu Sønderjylland)

 Før

Hertugdømmerne'

 

Krigens forloeb 1864

Efter

 Kort 2

Grænsedragning efter 1. verdenskrig ved genforeningen 1920

Sønderjylland 1920 genforening

 

herrevaerelset.invit

Stødte på en artikel i JyskeVestkysten om "Højt humør i Herreværelset" i Døstrup Præstegård.

Du kan læse hele artiklen med fotos ved muse-klik på:https://www.jv.dk/toender/Hoejt-humoer-i-herrevaerelset/artikel/2577840 

 


 

 


                                                                

lars detlef

 Modtog denne mail d. 03-04-2018.

"Hej TEDO.

Først og fremmest en rigtigt spændende og interessant side du har omkring Drengsted.

[Indsæt Foto 3]

For bordenden sidder Ole Staugaard Pedersen, læge - altid kun kaldt Staugaard. Han bor i Mjolden. Ham der hilses på er min Far - tidl. frisør i Skærbæk, Villy Detlef (Wilhelm D. Detlef som der står på fødselsattesten) Han er fra Døstrup, bor i dag i Skærbæk. Og har gjort det hele sit voksne liv.

Jeg samler selv lidt lokalhistorie fra den gamle Skærbæk kommune. Har ganske få kort fra Drengsted på www.skaerbaek.com og viser forskellligt på facebook.com/gamledage.

Venlig hilsen Lars Detlef, Skærbæk."

Rart med reflektion. Så Lars - tak for ros og dine tilføjelser. / Tedo