Artikelindeks

Under ny redigering 

 Poulsen, Jens Nielsen, 1869-1917, bonde

poulsen jens nielsen"Jens N. Poulsen blev født i Drengsted. Hans far havde været sømand og havde større udsyn end andre på egnen, men han insisterede på at sønnen skulle være bonde, selv om Jens N. Poulsen helst ville være læge. Som ung var han elev på Mellerup Højskole og i øvrigt meget historisk interesseret.

Jens N. Poulsen blev en af de ledende mænd på egnen inden for det nationale arbejde. Han var initiativtager til bygningen af Døstrup forsamlingshus og han var formand for foredragsforeningen, der holdt sine møder her.

Han blev næstformand forSønderjydsk Skoleforeningi 1910, hvorefter han var en vigtig støtte for den af sygdom svækkede formand for Skoleforeningen Andreas Tyssen Hansen.

Ved 1. Verdenskrigs udbrud blev han arresteret og sad interneret i Flensborg. Han døde på grund af sygdom i 1917."
(Kilde: Grænseforeningen)

Det vides, at Jens Nielsen Poulsen var lidt af et problem for preusserne, da han ikke mere end 3 gange flygtede fra militærtjenesten, hvilket også endte med en fængselstraf. marie poulsen Herunder blev han ganske dårlig behandlet og hans helbred tog stor skade. Denne behandling var utvivlsomt medvirkende til hans død i så tidlig alder som 48 år.

Jens Nielsen Poulsen blev gift ?? med Marie Poulsen, f. Andersen, f.d.   -----, og således flyttede hun ind på den 200 år gamle slægtsgård Krogen 11, Drengsted, som han havde overtaget efter sine forældre --------.

De forblev barnløse.

jens poulsenJens Nielsen Poulsen var kendt i landsbyen som "lægen". Han havde oparbejdet sig stor viden om bl.a. sygdomme. Det havde jo været hans store ønske at blive læge. Men som enebarn var der ingen pardon og han måtte føje faderen. Det var ikke sådan, at han behandlede syge, men udelukkende kom med gode råd.

Marie Poulsen var søster til Jens Mathiesen Andersen, som var "smuttet" til Amerika - vel for at undgå preussisk militærtjeneste i 1. Verdenskrig (1914-1918), som i øvrigt var ganske farligt. Da denne fare var over i 1919 kom Jens Mathiesen Andersen tilbage og flyttede ind på gården for at hjælpe søsteren med driften. Deres far --- flyttede også ind. Han fremgår nemlig også af folketællingen i 1921.

Senere opkøbte Jens Mathiesen Andersen gården og drev den til sønnen Anders overtog gården.

Gården nedbrændte i øvrigt i 1910 og blev genopført med et sjældent flot stuehus, som det fremstår fortsat i dag.

Link til ejendomshistorien om Krogen 11.