Artikelindeks

under opbygning

 

schroeder maskinfabrik

 


 

schroeder ejerskifte foto

 

Svend Aage Schrøder (tv.) har pr. 1. januar 2006 overdraget forretningen til Magne Pagård.

Firmaet vil fortsat have forhandling af de eksisterende produkter og mærker - Blandt andet New Holland. Firmaet holder d. 24. februar reception for kunder og forretningsforbindelser.

Del artiklen:

Efter 47 år som ejer af Schrøders Maskinforretning næsten uden sommerferie forstår man 68-årige Svend Aage Schrøder, når han fortæller, at tiden er inde til at holde lidt fri og nyde livet.

Derfor har han pr. 1. januar 2006 solgt forretningen til Magne Pagård, som vil føre firmaet videre i samme ånd.

Det var netop ønsket om mere fritid, der gjorde, at Svend Aage Schrøder de sidste par år har set sig om efter en mulig køber af firmaet, om han 1. maj 1959 overtog efter en tvangsauktion.

Dengang bestod firmaet af et værksted på 64 kvadratmeter, som løbende op gennem årene, blandt andet i 1976, 1979 og 1984, er blevet udbygget til de 2.000 kvadratmeter, firmaet spænder over i dag.

I første omgang så Svend Aage Schrøder sig om efter kollegaer, der ville købe forretningen. Men da det ikke faldt i hak, blev forretningen for omkring et år siden sat regulært til salg.

Den 28. februar kom Magne Pagård ind i billedet, da han kontaktede forretningens revisor, som igennem et billetmærke stod for salget. 1. marts så han stedet første gang, og den 12. april blev aftalen indgået om et fremtidig salg af forretningen. Så det var hurtig ekspedition for både ejere og for den 45-årige landmand Magne Pagård.

Skade betød karriereskift

Livet som selvstændig er ikke noget nyt for Magne Pagård. Han blev i 1975 uddannet landmand og har i 21 år haft egen gård med malkekøer.

Og det var egentlig en gammel korsbåndsskade for 13 år siden, som på et tidspunkt fik Magne Pagård til at tænke lidt over fremtiden.

- De sidste seks-syv år har jeg kunnet mærke den skade, jeg fik for mange år siden - især ved malkningen som foregik i bindestald, fortæller Magne Pagård.

- Jeg havde to valg. Enten at bygge ny løsdriftsstald for at mindske den fysiske belastning og for at forsøge at følge med udviklingen - eller at sælge gården. Jeg valgte det sidste, forklarer han.

Da han på forhånd vidste, at det skulle være noget med landbrug, som skulle præge fremtiden, var købet af Schrøders Maskinforretning en oplagt idé. Både for at fortsætte som selvstændig, men også for at beholde det landbrugsmæssige i hverdagen - uden de hårde fysiske belastninger fra stalden.

Nye udfordringer

Både Svend Aage Schrøder og Magne Pagård får masser af nye udfordringer i fremtiden.

Svend Aage Schrøder med at planlægge fritiden i sommerhuset, rejser, familier og jagt, og Magne Pagård med at komme ind i alle de nye ting, som fra nu af skal præge hverdagen.

- Jeg har ikke drevet maskinforretning før, så naturligvis er der mange ting at sætte sig ind i. Svend Aage fortsætter i første omgang til hen over foråret, og det er rart være to, så der er en, man kan spørge til råds, siger Magne Pagård, som også vil bruge sin store erfaring fra blandt andet foreningsarbejde til at lede firmaet.

Og netop måden at lede firmaet med de 16 ansatte på bliver ikke inde bag lukkede persienner. I hvert fald ikke hvis det står til Magne Pagård. For som han selv siger, så har han det svært ved ikke at være der, hvor det sker. Han skal ud og blande sig.

Reception i det sønderjyske

Firmaet, som fra den 1. januar 2006 har heddet Schrøders eftf. M.P. Maskincenter, har også valgt at holde en reception i anledning af ejerskiftet.

Det sker den 24. februar, hvor kunder og forretningsforbindelser er inviterede.

Her bliver der også mulighed for at se nogle af de produkter, som forretningen er forhandler af. Og produkterne som forhandles, laves der ikke om ved, selvom forretningen har fået nyt navn.

- Vi bliver ved med at sælge New Holland, og vi fortsætter også vores medlemskab i MI - Maskinhandlerindkøbsringen, fortæller Magne Pagård.

Forretningen har også igennem 30 år lavet vandingsmaskiner. Det er med tiden blevet til omkring 500 vandingsmaskiner med navnet Dre-Ma.

For nogle år siden begyndte den sønderjyske maskinforretning også at lave gyllepumper, og disse giver sammen med vandingsmaskinerne, et godt arbejdsflow på værkstedet.

Selvom tiden snart er forbi med Svend Aage Schrøder i førersædet, så er han tilfreds med beslutningen om overdragelsen.

- Jeg har det godt med, at det er slut. Nu kan vi efter 47 år begynde at holde sommerferie, og vi kan bruge vores sommerhus, som vi ikke har haft tid til førhen.

- Alle medarbejdere er glade for, at firmaet kører videre og alle har lyst til at fortsætte med Magne som ejer. Jeg er ikke i tvivl om, at han nok skal få det til at fungere, siger Svend Aage Shcrøder.

Kilde: Maskinbladet.dk v/ John Christensen